14/12/2007

Gospel Riders avaus Jerusalemissa

Gospel Riders on kristillinen moottoripyöräkerho. Jäseniä Suomessa on noin 650, joista viisi - Seppo Käpynen, Hannu ja Pirkko Häivölä, sekä Pike ja Mika Saarinen - olivat mukana Gospel Ridersien Jerusalemin osaston avajaisissa joulukuun 12. päivä. Jerusalemin kerho on osa Suomen Lähetysseuran ja Jordanian ja Pyhän maan luterilaisen kirkon (ELCJHL) työtä. Idea kerhon perustamisesta Jerusalemiin oli Roy Rissasen, joka toimii kerhon presidenttinä.

Gospel Riders -kerhon tavoitteena pyhällä maalla on toimia sekä arabien että juutalaisten parissa. Kaikki kerhon säännöt hyväksyvät ovat tervetulleita mukaan toimintaan. ELCJHL:n piispa Dr. Munib Younan mainitsi pitävänsä erityisesti Mikan ja Piken nahkaliivien selässä olevasta tunnuslauseesta: "Ei ole pyhimystä ilman menneisyyttä, eikä syntistä ilman tulevaisuutta."

Piispan mukaan kristillinen moottoripyöräkerho voi Jerusalemissa palvella nuorten aikuisten ja miksei vanhempienkin seurakuntalaisten parissa. "Varsinkin nuoria on vaikea saada sunnuntaiaamuna hereille ja kirkkoon. Kristilliseltä pohjalta toimiva kerho on tavallisesta seurakuntatoiminnasta poikkeava foorumi, joka voi tavoittaa väkeä myös seurakunnan ulkopuolelta. Se voi toimia dialogin työmuotona eri uskontojen parissa."

Roy Rissanen haluaa nähdä kerhon toiminnan osana Lähetysseuran rauhan ja sovinnon työtä. "Toiveenamme on myös palestiinalaisalueilla tapahtuva toiminta, mahdollisesti endurotyyppinen kerho nuorille seurakunnan puitteissa. Liikkumisrajoitukset Länsirannan ja Israelin välillä hankaloittavat yhteistyötä, joten meidän pitää mennä itse muurin toiselle puolen", Roy sanoo.

Lähetysseuran Shalhevetjah -keskuksella vietettyjen avajaisten lopuksi muutama onnekas pääsi pyöräilemään, loput seurasivat autolla. Seuraavana päivänä kaikki Suomen kerholaiset pyörähtivät Öljymäellä ja Vanhassa kaupungissa pyörän selässä. Pike totesi, "ettei ihminen ole koskaan liian vanha kokeakseen jotain uutta. Öljymäeltä näkyivät alhaalla öisen Jerusalemin valot, ajoimme sisään Vanhaan kaupunkiin Jaffo -portista ja ulos Siionin portista. Upea kokemus!"

Ennen kotimaahan paluutaan Suomen kerholaiset saivat tilaisuuden osallistua kokoontumisajoon Tel Avivin lähistöltä Aradiin. Kerholaiset osallistuivat myös Lähetysseuran diakonia- ja katulähetystyöhön Tel Avivissa. Joulupukkiakin ehdittiin kyytiämään Jerusalemissa Gospel Ridersien toimesta. Palvelutehtävässä kun ollaan.

1 comment:

CresceNet said...

Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.