26/10/2010

Suomalaiset motoristit Pyhällä maalla

Koska monet tuttavani eivät ole tätä juttua lehdessä nähneet, laitan sen tänne blogiini.

Ari Kasurinen ja George Drayton ovat molemmat Suomen Gospel Riders -moottoripyöräkerhon jäseniä. He eivät tunteneet toisiaan, mutta heillä oli sama unelma; ajaa moottoripyörällä Israeliin. Kun Ari ja George tutustuivat, Georgella ei ollut moottoripyörää, eikä moottoripyöräkorttiakaan - vain unelma. Matkaa alettiin silti suunnitella ihan vakavissaan vähän isommallekin ryhmälle ja kesäkuussa Helsingin Vuosaaresta nousi laivaan 20 pyörää ja 31 motoristia suuntanaan Kreikka. Sieltä pyörät laivattaisiin Israelin Haifan satamaan.

Arille Israel oli tuttu jo 80-luvulta. Ilmapiiri oli kuitenkin muuttunut hänen mukaansa positiivisemmaksi, vastaanotto oli lämmin ja avoin - sekä juutalaisten että arabien keskuudessa. Mukana matkalla oli myös Gospel Ridersien Suomen kerhon presidentti
Mika Saarinen. Hän on vaimonsa kanssa käynyt aiemminkin Israelissa.

Mika kertoo: ”Matkalla saimme konkreettisesti nähdä Jumalan johdatuksen ja varjeluksen. Kun pyörät hajosivat matkalla, Kreikan satamassa lakkoiltiin, joku sai lämpöhalvauksen ja toinen kaatui, Jumala oli nähnyt asiat jo edeltä ja järjesti kaiken - usein paremmin kuin olimme itse suunnitelleet. Lähdimme matkaan osoittaksemme tukea motoristiveljillemme Pyhällä maalla, ja samalla halusimme rohkaista heitä kerhon toiminnassa.”

Suomen Lähetysseuran alue-edustajana Jerusalemissa toimiva
Roy Rissanen kertoo Gospel Riders –toiminnan olevan Pyhällä maalla nykyaikaista ja tavoittava lähetystyötä: "Olemme verkostoituneet paikallisiin ja kansainvälisiin motoristijärjestöihin ja -kerhoihin. Yhteisen harrastamisen puitteissa elämme todeksi omaa arvomaailmaamme ja evankeliumin sanomaa. Moottoripyöräilyn kautta välittyy kristillinen todistus. Selkämerkin iso risti kertoo avoimesti keitä olemme. Kunnioitamme kaikenlaisista taustoista tulevia ihmisiä. Haluamme vahvistaa jäsentemme omaa hengellisyyttä, ajaa yhdessä turvallisesti ja osallistua sosiaalisen vastuun kantamiseen yhdessä muiden toimijoiden kanssa."

Suomalaiset motoristivieraat saivat kukin Jerusalemin sisarkerholta ”Jerusalemin pyhiinvaeltaja” -kunniakirjan. Lisäksi Israelin turistiministeriön edustaja kävi ojentamassa motoristeille kunniakirjat tunnustukseksi matkasta. Veli Siikosen mieleen jäi päällimmäiseksi Haifan kristittyjen lämpö ja vieraanvaraisuus. Osa motoristeista sai myös mahdollisuuden vierailla Tel Avivin punaisten lyhtyjen alueella toimivassa Door of Hopessa. Järjestö tekee SLS:n kanssa yhteistyössä työtä katuprostituoitujen keskuudessa, ja kodissa Veli Siikosta kosketti asiakkaiden sydäntäsärkevä kurjuus. ”Opin matkalla kärsivällisyyttä ja toisten huomioon ottamista”, hän muistelee matkaansa.

Suomen Lähetysseura on tänä syksynä lähettänyt Gospel Riders Jerusalemin työhön kaksi osa-aikaista työntekijää, pastorit
Malin ja Rune Lindblomin. Roy Rissasen mukaan kristillisessä motorismissa kysymys ei suinkaan ole ohimenevästä marginaali-ilmiöstä. ”Gospel Riders on kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävä toimija, Suomessa kerholla on noin tuhat jäsentä. Jerusalemin lisäksi sisarkerhoja on perustettu Espanjaan ja Eestiin. On siunattua, että Suomessa on syntynyt jo vuonna 1980 näin merkittävä liike. Kesällä vietettiin Lahdessa kerhon 30 –vuotisjuhlaa. Paraatiajossa oli mukana yli 200 moottoripyörää.”

Royn mukaan Gospel Riders tekee mielellään rippikoulu- ja seurakuntavierailuja ja jakaa motoristiraamattuja. Tätä mahdollisuutta kannattaa seurakuntien käyttää toiminnassaan hyväksi.












Juttu on julkaistu hieman lyhennettynä ja eri kuvilla Lähetyssanomien lokakuun 2010 numerossa.
Lisää motoristien matkasta voit lukea http://www.gospelriders.fi/fi/israelin-matka. Sivulta löytyy myös runsaasti videomateriaalia.

2 comments:

Anonymous said...

Great Pictures !

Sirpa Rissanen said...

great people in great pictures ;)